Третият обвиняем за спирането на метрото на 20 юли е енергийният

...
Третият обвиняем за спирането на метрото на 20 юли е енергийният
Коментари Харесай

Енергийният експерт Еленко Божков е обвинен в хулиганство

Третият обвинен за спирането на метрото на 20 юли е енергийният специалист Еленко Божков, оповестяват от Софийската районна прокуратура, съобщи БНР. Повдигнато му обвинение за осъществяването на хулигански дейности в стратегически обект в град София. Със същото обвиняване са и някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов и 29-годишният Светослав Трайков.

На Еленко Божков е наложена парична гаранция в размер на 1500 лева. Пред " Сега " той изрази мнение, че се прави обиколен опит да се омаскари президентът (Еленко Божков,  бивш член на КЕВР, сега е енергиен специалист в Стратегическия съвет към президента).

В понеделник вечерта стана ясно, че Минчо Спасов е арестуван от полицията в 12-тия ден от антиправителствените митинги. Задържането на настоящия юрист пристигна, откакто към обед се разбра, че протестиращи са спрели тока в станция на метрото за няколко минути. За ареста заяви   един от уредниците на митингите - Арман Бабикян. Заради блокирането на метрото полицията е отвела Спасов с белезници. На него не му е разрешена среща с юрист, който незабавно е дошъл в Първо РПУ. До късно вечерта на Спасов не бяха повдигнати публични обвинявания. Въпреки това се разбра, че той ще остане в ареста за 24 часа. Мая Манолова заяви, че има още един арестуван - Светослав Трайков, който е измежду уредниците на митинга. 

Пред БНТ Спасов сподели, че при задържането му поемните лица нямали персонални карти, което юристът му Татяна Дончева определила като жестоко процесуално нарушаване. В същото време от Столична дирекция на вътрешните работи настояват, че всички процесуални дейности са осъществени в наличието на юриста на някогашния народен представител и отбрана му е обезпечена още сега на задържането.

" Станциите на метрото са част от стратегическата инфраструктура. Една от мотрисите е останала в тунел при вчерашното прекъсване на електрозахранването ", разяснява шефът на СДВР главен комисар Георги Хаджийски. Директорът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев изясни, че прекъсването на напрежението е с 4 бутона на станция, само че то е планувано единствено при изключителни условия.
Минчо Спасов е упрекнат в безчинство поради прекъсването на метрото
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР